Tarapie pentru trup şi suflet

"Terapie pentru trup şi suflet" inseamna kinetoretapie pentru bebelusi si grupuri de suport psihologic pentru parinti si se desfasoara in 4 neonatologii de gradul III din București: Institututul pentru ocrotirea mamei și copilului Alfred Rusescu – Maternitatea Polizu, Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino, Spitalul Clinic de Obstretică si ginecologie Prof Dr. Panait Sârbu – Maternitatea Giulești şi Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon.

Metoda de stimulare neuro-motorie precoce adoptata de fizioterapeuții Asociației Unu și Unu a presupus exerciții de poziționare (de aducere a membrelor pe linia mediană, de corectare a asimetriilor, de schimbare regulată a poziției, etc), exerciții de mobilizare a articulațiilor, exerciții de conștientizare a limitelor spațiului (prin simularea poziției fetale cu ajutorul cuiburilor de incubatoare), exerciții de stimulare a suptului (pentru că bebelușii nascuți înainte de săptămâna 34 nu au încă dezvoltat reflexul de supt), exerciții de facilitare a respirației, exerciții de stimulare a musculaturii.

Prematuritatea provocă capacitatea emoțională a părinţilor de a face față, pune o presiune suplimentară asupra dezvoltării identității parentale și abilităților de relaționare. Iar perioada petrecută la terapie intensivă și repercursiunile ei după revenirea acasă sporesc necesitatea părinților de a fi înțeleși și sprijiniți și după perioada spitalizării, prin oferirea de suport emotional de către psihologi și alți părinți care au trecut prin situații similare, asigurîndu-i că ceea ce simt și reacțiile lor sunt firești și oferindu-le îndrumare.

[ Show more ]
Galantomi:

0

Donatii:

0

Suma:

0 RON

Evenimente fundraising

Pagini fundraising